Home

Perdormire
Здравје

СРЦЕТО НА ДЕВОЈКАТА КОЈА БЕШЕ ПРЕГАЗЕНА ВО СТРУМИЦА, МУ ДАДЕ НОВ ЖИВОТ НА 27 ГОДИШНО МОМЧЕ!

Home

Срцето на Верица од Беровско ќе живее! Девојчето кое пред некој ден беше удрено на пешачки во Струмица, ја загуби борбата со животот, но му даде нов живот на 27 годишно момче. Успешно реализирана втората трансплатација на срце во државата.

На 17-ти април, на полноќ, Министерот Филипче објави дел од тимот на Кардиохирургија кои беа дежурни вечерта кога се вршеше трансплантацијата.

Неколку часа подоцна, доцна во ноќта, трансплантацијата заврши успешно, а донираното срце почна да чука и му даде втор живот на младо момче.