Perdormire
Здравје

ОФИЦИЈАЛНО: РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ЗА ПРВ ПАТ ПРОГЛАСИ ВОНРЕДНА СОСТОЈБА!

Вонредна состојба од 30 дена потпиша претседателот Стево Пендаровски.

Одлуката ја донесол заради заштита и справување со коронавирусот.

Кога Собранието ќе биде во можност да се состане ќе биде однесена на потврдување.

Пред истекот на овие 30 дена владата да достави детален извештај за ефектите и образложен предлот од потребата за продолжување за уште 30 дена