Home

Perdormire
Здравје

ОДЛИЧНИ ВЕСТИ: КОМИСИЈАТА ПРЕДЛАГА ОД СРЕДА ДА НЕМА ПОЛИЦИСКИ ЧАС И ДА НЕМА ОГРАНИЧУВАЊЕ ЗА ГОСТИ НА СВАДБИ – СЕ ОТВОРААТ И КЛУБОВИТЕ!

Home

Утрово на Комисијата за заразни болници се донесоа следните одлуки кои ќе бидат предложени до Кризниот штаб. Од среда, 16 јуни:

➡️ Да се укине целосно полициски час. Епидемиолошката состојба е стабилна и го дозоволува ова.
➡️ Да се укине ограничувањето од максимум 100 гости на свадби и прослави.
➡️ Да се дозволи организација на настани, концерти и забави во клубовите и локалите само на отворено, со капацитет до максимум 50% од објектот и не повеќе од 1000 лица.