Home

Perdormire
Здравје

ОБЈАВЕНА НОВА ИНФОРМАЦИЈА: Пред малку заврши и првата трансплатација на бубрези во Македонија, во тек е втората – спасени се три човечки животи!

Home

Успешно заврши првата трансплантација на бубрезите кои доцна во ноќта беа експлантирани на Клиниката за урологија. Во тек е втората трансплантација кај 40 годишен пациент со хронична бубрежна болест кој исто така ќе добие бубрег од починатиот донор. Благодарение на семејството на 21 годишната девојка кое ги донираше органите, до сега се спасија три животи. На Клиниката за ортопедија ќе се трансплантираат коски и делови од меки ткива кај пациенти со ортопедски болести во текот на следната недела.