Home

Perdormire
Здравје

МИНИСТЕРОТ НАЌЕ ЧУЛЕВ: Граѓаните да бидат спокојни, МВР презема активности за справување со корона вирусот!

Home

Министерството за внатрешни работи формираше координативно тело чија задача ќе биде следење на состојбата со новиот корона вирус во земјава.

На барање на министерот за внатрешни работи, Наќе Чулев е одржан координативен состанок со врвното раководство на министерството со цел за тековно запознавање со сотојбата, преземањето мерки и активности, согласно мерките на Владата за справување со корона вирусот.

– Граѓаните да бидат спокојни, министерството за внатрешни работи ги презема сите потребни активности насочени кон соодветно постапување во вакви состојби, информираат од МВР.

Додаваат дека неопходно е Министерството за здравство посериозно да пристапи во процесот на обезбедување и набавка на соодветна опрема и истата да ја стави на располагање за заштита на вработените во МВР.