Home

Perdormire
Здравје

ФАКТОР НА ДЕНОТ: За граѓаните ќе има и вакцинација во домашни услови, денес имаме 37 заразени!

Home

ЌЕ ИМА ВАКЦИНАЦИЈА ВО ДОМАШНИ УСЛОВИ!

Министерството за здравство ја информира јавноста дека од понеделник граѓаните кои поради здравствени причини не се во можност да дојдат на вакцинален пункт за да примаат вакцина за Ковид 19, може да закажат вакцинирање во домашни услови. Закажувањето е преку директно јавување во здравствените домови, а истото може да го направат и директно со пријавување на пунктовите за вакцинација.

Во продолжение ви ги испраќаме контактите каде може да се закаже вакцинација со домашна посета:

Здравствен дом Берово – 077865827 закажување од 12 до 14 часот;

Здравствен Дом Битола – 075 263 886 закажување од 17 до 18 часот;

Здравствен Дом Валандово – 078453381 закажување од 11 до 13 часот;

Здравствен Дом Вевчани – 078436932 закажување од 13 до 14 часот;

Здравствен ДомВелес – 078222257 закажување од 13 до 14 часот;

Здравствен Дом Виница – 078217007 закажување од 13 до 14 часот;

Здравствен Дом Гостивар – 071 769 009 закажување од 13 до 14 часот;

Здравствен Дом Делчево – 076487 611 закажување од 13 до 14 часот;

Здравствен Дом Демир Хисар – 075662469 закажување од 13 до 14 часот;

Здравствен дом Кичево – 075 613 451 закажување од 08 до 10 часот;

Здравствен дом Кратово – 078 321 038 закажување од 08 до 14 часот;

Здравствен дом Крива Паланка – 076 311 120 закажување од 09 до 11 часот;

Здравствен дом Крушево – 078315487 закажување од 12 до 13 часот;

Здравствен дом Куманово – 075 239 148 закажување од 08 до 13 часот;

Здравствен дом Македонски Брод – 045 274 151 закажување од 10 до 15 часот;

Здравствен дом Неготино – 072270402 закажување од 09 до 10 часот;

Здравствен дом Охрид- 071366564 закажување од 12 до 14 часот:

Здравствен дом Пехчево – 071229354 закажување од 12 до 13 часот;

Здравствен дом Прилеп – 078313625 закажување од 08 до 12 часот;

Здравствен дом Пробиштип – 071581719 и 071366186 закажување од 13 до 14 часот;

Здравствен дом Радовиш – 070357770,078319452 закажување од 13 до 14:30 часот;

Здравствен дом Ресен – 070290017 закажување од 12 до 14 часот;

Здравствен дом Ростуше – 078241071 закажување од 09 до 13 часот;

Здравствен дом Скопје – 023134629 закажување од 12 до 14 часот;

Здравствен дом Свети Николе – 075 402 365 закажување од 13 до 14:30 часот;

Здравствен дом Струга – 077 665 590 , 076 243 403 закажување од 08 до 12 часот;

Здравствен дом Струмица – 034 321-380 закажување од 09 до 13 часот;

Здравствен дом Тетово – 078330185 закажување од 08 до 15 часот;

Здравствен дом Штип – 078345273 закажување од 08 до 15 часот;

Здравствен дом Македонска Каменица – 075228526 закажување од 13 до 14 часот;

Здравствен дом Гевгелија – 075276974 закажување од 10 до 12 часот;

Здравствен дом Дебар – 077978903 закажување од 09 до 12 часот;

Здравствен дом Кавадарци – 072 250 330, 076 218 169 закажување од 08 до 10 часот:

Здравствен дом Кочани – 078 811 604 закажување од 13 до 14 часот.