Home

Perdormire
Здравје

ФИЛИПЧЕ: Пет нови заразени со коронавирус во Македонија!

Home

Пет нови случаи на коронавирус во Македонија. Петте случаи се дијагностицирани за коронавирусот во државните здравствени институции додека два случаи се  тестирани на приватни клиники и треба дополнително да се потврдат. Двата случаи се дијагностицирани на клиниката Жан Митрев. Поголемиот дел од заболените се од Дебар каде е прогласена кризна состојба, но има и нови регистрирани случаи во Скопје. Министерот за здравство прецизираше дека 3 од 7-те случаи се од Скопје, а 4 се од Дебар.