ПОЧНУВА ПОПИСОТ ВО НЕДЕЛА, ОД ВЛАДАТА ВЕЛАТ СЕ’ Е ПОДГОТВЕНО!

септември 1, 2021

Се е подготвено за почеток на пописот којшто треба да почне во недела на петти септември, изјави денеска владиниот портпарол Душко Арсовски. На редовната прес-конференција во Владата, Арсовски соопшти дека во сите комисии на 50-те пописни реони се завршени обуките на реонски инструктори и реонските попишувачи.

„Во деновите до недела, кога во 8 часот наутро попишувачите ќе излезат на терен, ќе се вршат дополнителни обуки, но и обиколка на пописните кругови со кои се задолжени попишувачите. До недела, секој попишувач заедно со својот реонски инструктор ќе направи и план за движење низ пописниот круг со цел ниту еден објект, ниту едно домаќинство, да не остане неопфатено. Сигурни сме како Влада дека граѓаните со доверба ќе ги примат попишувачите и ќе им ги дадат потребните податоци коишто ќе овозможат подобра иднина за сите нас и за земјата во целина“, изјави Арсовски.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: