strumica denes logo

(АРХИВА) Видео:Како религија му помогнала на струмичанец да ја излечи зависноста од дрога

Автор:

Датум:

октомври 21, 2018

Категории:

Тема на денот

Автор:

Датум:

октомври 21, 2018

Категории:

Тема на денот

Социјалната одговорност на верските заедници беше темата на 18-тата епизода од серијалот „На Иста Страна“.

Во емисијата ќе видите позитивни приемри за тоа како свештеници на МПЦ и другите верски заедници работат на помош за ранливите категории граѓани.

Екипата на „На Иста Страна“ ексклузвно влезе и во центарот за рехбилитација на зависниц „Покров“, кој, со целосна поддршка на Струмичката епархија на МПЦ, последните години бележи огромен успех преку спојот на православната психотерапија и науката.

Погледнете го искуството на еден зависник, кој денеска со помош на медицинскиот персонал, но особено со помош на монасите од Струмица, живее еден сосема нов живот.