strumica denes logo
втор ден

април 29, 2019

Втор ден Велигден: Христовото станување од мртвите е потврда на сите негови зборови!

Велигден, или празникот на Христовото воскресение е дефинитивно најголемиот христијански

Види повеќе

април 9, 2018

Православните христијани го празнуваат Втор ден Велигден!

Верниците денеска го слават вториот ден од големиот христијански празник

Види повеќе