strumica denes logo
Велика Сабота

април 27, 2019

Денеска е Велика Сабота- Денот меѓу смртта и воскресението Христово!

Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 14 април.

Види повеќе

април 7, 2018

Велика Сабота – денот меѓу смртта и воскресението

Велика Сабота е денот меѓу смртта и воскресението, меѓу петок

Види повеќе