Home

Perdormire

Tag - Пресвета Богородица

Струмица

На 22 ноември ќе се чествува по втор пат празникот на „Пресвета Богородица Брзопослушничка” во Струмица!

Во чест на чудотворната икона на „Пресвета Богородица “Брзопослушничка” на 22 ноември во манастирот на „Светите Петнаесет Тивериополски Свештеномаченици” во...

Настан

(ВИДЕО) ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦЕ,СПАСИ НАС: ГРАЃАНИТЕ НА СТРУМИЦА СЕ ПОКЛОНИЈА ПРЕД МАЈКАТА БОЖЈА!

Во спомен на пристигнувањето на копијата од чудотворната икона „Скоропослушница“, која пред една година, на 12. 03. 2017 лето Господово беше донесена на дар во...