strumica denes logo
Митко Гогов

февруари 25, 2019

ПОЕЗИЈАТА НА СТРУМИЧАНЕЦОТ МИТКО ГОГОВ ОБЈАВЕНА ВО ПЕРУ!

Селекција од поезијата на Митко Гогов, концептуален уметник, поет и

Види повеќе

август 30, 2018

Струмичанецот Митко Гогов е добитник на наградата Енхалон на 57-те Струшки вечери на поезијата

На традиционалното читање „Ноќи без интерпункција“ за најдобра песна прочитана

Види повеќе

април 29, 2018

Поезија од струмичанецот Митко Гогов објавена во Кина

  Деновиве од печат излезе новиот број на месечното списание

Види повеќе

април 16, 2018

Пeсните на Митко Гогов во светската антологија „Слушни ја оваа река”

Во Колумбија излезе од печат светска поетска антологија „Слушни ја

Види повеќе

март 19, 2018

За светскиот ден на поезијата струмичанецот Митко Гогов ќе гостува во Романија

На одбележувањето на Светскиот ден на поезијата во Романија освен

Види повеќе