Home

Perdormire

Tag - историја

Струмица

АКТИВОТ ПО ИСТОРИЈА ВО СОУ „ДИМИТАР ВЛАХОВ“ ОРГАНИЗИРАШЕ ЕКСКУРЗИЈА ЗА УЧЕНИЦИТЕ КОИ ГО ПОСЕТИЈА АРХЕОЛОШКИОТ И МОЕМОРИЈАЛЕН ЦЕНТАР НА ХОЛОКАУСТОТ НА ЕВРЕИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА!

На 03.04.2019 година се изведе еднодневна екскурзија со нашите ученици ,во организација на активот по Историја. Учениците го посетија Археолошкиот и...

Стара Струмица

ПОГЛЕДНЕТЕ КАКВА ИСТОРИЈА КРИЕ ДЕНЕШНАТА ЗГРАДА НА ПРОКРЕДИТ БАНКА НАСПРОТИ ГРАДСКОТО СОБРАНИЕ!

Зградата наспроти Градското собрание и ден-денес мами со својата безвременска градба. Објектот „Српски крал“ или „Стара На-Ма“ се наоѓа на аголот од улиците...

Култура Магазин Стара Струмица

7 помалку познати факти за Струмица во периодот меѓу двете светски војни

После првата светска војна, привремената заедничка управа на Бугарите и Србите во Струмица завршила во ноември 1919 година. Според одредбите на Нејскиот...

Струмица

Христов: Општина Струмица ги поддржува проектите за истражување и афирмација на локалната традиција и историја

На локалитетот Орниче во близина на селото Костурино завршија годинашните истражувања на Неолитската населба стара над 7.500 години за оваа година. Според...