Home

Perdormire

Tag - ГЕРМАНСКИ ЕДИНИЦИ

Култура

НА ДЕНЕШЕН ДЕН ГЕРМАНСКИТЕ ЕДИНИЦИ ПРОБАА НО НЕ УСПЕЈАА ДА ВОСПОСТАВАТ ОКУПАТОРСКА ВЛАСТ ВО СТРУМИЦА!

1944.- Германските единици кои се повлекуваа од Грција упаднаа во Струмица, но не успеаја да воспостават окупаторска власт, ниту да ги оневозможат органите на...