strumica denes logo
Александар Македонски

јули 14, 2019

ЛЕГЕНДИ И ПРЕДАНИЈА: Што ли крие Беласица – ураниум, злато или гробот на Александар Македонски?

Скротена на југоистокот од државата, во близина на Струмица, една

Види повеќе

октомври 15, 2018

Знаете ли како се вика најкратката улица во Струмица?

Верувале или не, најкратката улица во Струмица има број на

Види повеќе