Зголемување на платата за 15 отсто понудила Владата на наставниците

септември 1, 2023

Со платата во септември вработените во образованието да добијат 15 процентно зголемување, е понудата што Владата ја дала до СОНК. Како што кажа претседателот Јаким Неделков, понудата се разгледува во синдикалните организации. До понеделник се очекува конечен одговор.

-Последната понуда што ја усогласивме со МОН и Министерството за финасии е севкупно зголемување со платата за септември. Тоа е нивната понуда и се разгледува меѓу членстовото. Очекуваме фидбек и најдоцна до понеделник очекуваме сите резултати дали членството е задоволно од тој предлог, изјави Неделков во гостувањето во ТВ Сител.

Синдикалниот лидер кажа дека во 2024 година се очекува усогласување на платите со порастот на животините трошоци.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: