strumica denes logo

Почнува предвремена испалта на пензиите за јуни – еве кога парите ќе стигнат на сметките

Автор:

Датум:

јуни 22, 2023

Автор:

Датум:

јуни 22, 2023

Владата одлучи да им укаже на деловните банки да обезбедат готовинска исплата на пензии за клиентите кои не користат картички, во четири групи, според висината на пензијата и тоа:

а пензии со висина до 11.000 денари, исплатата да се изврши на 27.06.2023 година (вторник); за пензии со висина 11.001 – 14.000 денари, исплатата да се изврши на 28.06.2023 година (среда);

Најавено е дека за пензии со висина 14.001 – 18.000 денари, исплатата треба да се изврши на 29.06.2023 година (четврток) и за пензии со висина над 18.001 денари, исплатата да се изврши на 30.06.2023 година (петок).