ФОРМИРАН СОВЕТ ЗА ЖЕНСКО ПРЕТПРИЕМНИШТВО ВО ОПШТИНА СТРУМИЦА!

април 11, 2023

✔️На 28.02 со одлука на Градоначалникот на Општина Струмица Костадин Костадинов беше формиран Локалниот совет за женско претриемништво на општина Струмица. На основа на јавнот повик кој беше објавен за членови на ЛС за женско претриемништво на Општина Струмица беа избрани 18 членови кои ќе го сочинуваат ЛС за ЖП заедно со Градоначалникот и претставник од Општината , координатор на комисијата за родова еднаквост Нела Масалковска.

✔️ Во текот на месец април ќе се оддржи и првата седница на Советот на кој ќе биде донесен и Програмски акт за негово функционирање

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

НАЈНОВИ ВЕСТИ