strumica denes logo

„ОЈ СЛИКИ СЕ НА БУРЧО“ : Сеќавање за Борис Вета Бурчо – Струмички фотограф

Автор:

Датум:

октомври 17, 2018

Категории:

Стара Струмица

Автор:

Датум:

октомври 17, 2018

Категории:

Стара Струмица

Борис Вета Бурчо – Човекот поради кој и ден денес ја слушаме познатата реченица „Ој слики се на Бурчо“ под струмичкото поднебје. Бурчо бил еден од најпознатите фотографи во нашиот регион, а дознаваме дека се занимавал и со фасадирање, односно бил мајстор.