СТРУМИЧКИ СРЕДНОШКОЛЦИ НА СВЕТСКИТЕ ШКОЛСКИ ИГРИ ВО НОРМАНДИЈА, ФРАНЦИЈА!

мај 20, 2022

СОУ „Јане Сандански“ од Струмица ќе учествува на Светските школски игри во Нормандија, Франција кои ќе се одржат од 14 до 22 мај и истите се најголемо светско натпреварување за ученици кое се одржува од далечната 1974-та година. Оваа година има учесници од 70 земји.

СОУ „Јане Сандански“ ќе има свои претставници во име на пинг-понгарот Борис Секулов, одбојкарките Добрина Хаџи-Тосева, Тинче Недева и Софија Пандева, а ќе ги води професорот Гоце Кончалиев.

Организацијата е во склоп на сојуз на училишен спорт, а патувањето и престојот на спортистите е помогнато од Општина Струмица и Градоначалникот Костадин Костадинов.

Опремата за спортистите ја обезбеди ЛОМА Спорт од Скопје.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: