Home

Perdormire
Спорт

ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ НАЈДОБРИТЕ СПОРТИСТИ ЗА 2019 ГОДИНА – РИСТЕ НИКОЛОВ ИЗБРАН ЗА НАЈДОБАР!

Home

Во организација на Општинскиот сојуз за училишен спорт, а под покровителство на општина Струмица синоќа се одржа традиционалната манифестација-Избор на спортист на општина Струмица за 2019 година.
Одбојкарот Ристо Николов од екипата на Џио Струмица и член на македонската одбојкарска репрезентација е избран за најдобар спортист на Струмица за минатата година.
За најдобар тренер е прогласен стратегот на фудбалерите на Академија Пандев, Југослав Тренчовски, а најдобра екипа е актуелниот одбојкарски шампион и освојувач на купот-екипата на Џио Струмица.

Избор по категории:

КВАЛИТЕТЕН ЕКИПЕН СПОРТ

НАЈДОБРА ЕКИПА ВО МЛАДИ КАТЕГОРИИ ВО КВАЛИТЕТЕН ЕКИПЕН СПОРТ
I место ЖФК ТИВЕРИЈА СТРУМИЦА(МЛАДИНКИ/КАДЕТКИ) 68 поени
II место ФК АКАДЕМИЈА ПАНДЕВ (Пионери ген. 2002) 58 поени
III место ОК НАКОВСКИ ВОЛЕЈ (Младинки) 45 поени

НАЈДОБАР СПОРТИСТ ВО МЛАДИ КАТЕГОРИИ ВО КВАЛИТЕТЕН ЕКИПЕН СПОРТ
I место МАРКО АЛЧЕВСКИ (ФК Академија Пандев) 60 поени
II место СЛАЃАНА ЃОРЃИЕВА (ЖФК Тиверија Струмица) 52 поени
III место ДРАГАН АЛЕКСИЌ (КК МВП) 39 поени
III место ДЕЈВИД ЃОРГИЕВ (ОК Џио Струмица) 39 поени

НАЈУСПЕШЕН ТРЕНЕР ВО МЛАДИ КАТЕГОРИИ ВО КВАЛИТЕТЕН ЕКИПЕН СПОРТ
I место АЛЕКСАНДРА РИСТОВСКА (ЖФК Тиверија) 70 поени
II место ЃОРГИ СТОЈЧЕВ (ФК Академија Пандев) 51 поен
III место АЛЕКСАНДАР МИТЕВ (ОК Наковски Волеј) 49 поени

НАЈДОБАР ТРЕНЕР ВО СЕНИОРСКА КОНКУРЕНЦИЈА ВО КВАЛИТЕТЕН ЕКИПЕН СПОРТ
I место ЈУГОСЛАВ ТРЕНЧОВСКИ (ФК Академија Пандев) 68 поени
II место КИРИЛ РИЧЛИЕВ (ОК Џио Струмица) 62 поени
III место ХАРИ НАКОВСКИ (ОК Наковски Волеј) 43 поени

НАЈУСПЕШНА СПОРТСКА ЕКИПА ВО СЕНИОРСКА КОНКУРЕНЦИЈА ВО КВАЛИТЕТЕН ЕКИПЕН СПОРТ
I место ОК ЏИО СТРУМИЦА 70 поени
II место ФК АКАДЕМИЈА ПАНДЕВ 60 поени
III место ЖФК ТИВЕРИЈА СТРУМИЦА 43 поени

НАЈДОБАР СПОРТИСТ ВО СЕНИОРСКА КОНКУРЕНЦИЈА ВО КВАЛИТЕТЕН ЕКИПЕН СПОРТ
I место РИСТО НИКОЛОВ (ОК Џио Струмица) 64 поени
II место ЉУПЧЕ ДОРИЕВ (ФК Академија Пандев) 60 поени
III место ТЕОДОРА ДИМОСКА (ЖФК Тиверија Струмица) 36 поени

НАЈДОБРА МЛАДИНСКА ЕКИПА ВО МАСОВЕН СПОРТ

I Место УЧИЛИШЕН СПОРТСКИ КЛУБ
ООУ “ВИДОЕ ПОДГОРЕЦ“ – СТРУМИЦА

НАЈДОБАР СПОРТИСТ ВО МЛАДИНСКА КОНКУРЕНЦИЈА ВО МАСОВЕН СПОРТ
МАРИЈА ПАКЕТОВА (УСК ООУ “ВИДОЕ ПОДГОРЕЦ“) СТРУМИЦА
ТИНКА НЕДЕВА (УСК ООУ “ВИДОЕ ПОДГОРЕЦ“) СТРУМИЦА

КВАЛИТЕТЕН ИНДИВИДУАЛЕН СПОРТ

НАЈУСПЕШНА СПОРТСКА ЕКИПА ВО МЛАДИ КАТЕГОРИИ ВО КВАЛИТЕТЕН ИНДИВИДУАЛЕН СПОРТ

ПИНГ ПОНГАРСКИ КЛУБ АСТРАИОН МЕГА СПИН

НАЈДОБАР СПОРТИСТ ВО МЛАДИ КАТЕГОРИИ ВО КВАЛИТЕТЕН ИНДИВИДУАЛЕН СПОРТ

I место МАКСИМ ИЛИЕВ (Карате клуб Шихан) 53 поени
II место БОРИС СЕКУЛОВ (ППК Астраион Мегаспин) 50 поени
II место НАСКО СТАМЕНОВ (АК Струмица) 50 поени
III место ЉУБИЦА АНДОНОВСКА (Тениски клуб НЕТ) 45 поени

НАЈДОБАР ТРЕНЕР ВО МЛАДИ КАТЕГОРИИ ВО КВАЛИТЕТЕН ИНДИВИДУАЛЕН СПОРТ

I место АТАНАС ВАСИЛЕВ (карате клуб Шихан) 70 поени
II место ЗОРАН СПАСОВ (Кик Бокс клуб Тим Зоран) 60 поени
III место ВЕРИЦА ЦЕЛЕСКИ (ППК Астраион Мега спин) 50 поени

НАЈУСПЕШНА СПОРТСКА ЕКИПА ВО СЕНИОРСКА КОНКУРЕНЦИЈА

ТИМ ЗОРАН СТРУМИЦА

НАЈДОБАР СПОРТИСТ ВО КВАЛИТЕТЕН ИНДИВИДУАЛЕН СПОРТ

ВИТАН ВИТАНОВ (Кик Бокс Клуб Тим Зоран)

ПЛАКЕТИ И ЈУБИЛЕИ

ПИНГ ПОНГАРСКИ КЛУБ СТРУМИЦА ЗА 45 ГОДИШЕН ЈУБИЛЕЈ
КАРАТЕ КЛУБ ШИХАН ЗА 25 ГОДИШЕН ЈУБИЛЕЈ
ЗСК ЈУГОИСТОК – ЗА ОСОБЕН ПРИДОНЕС ВО МАСОВНИОТ СПОРТ
КИРЕ СТАВРОВ – ЗА ПРОМОЦИЈА НА АВТОМОБИЛСКИОТ СПОРТ
МАРЈАН ГОЦЕВСКИ (ОФС СТРУМИЦА) – ЗА НАЈДОБАР ФУДБАЛСКИ СУДИЈА ВО МАКЕДОНИЈА ВО 2019 ГОДИНА
НИКОЛА ЃОРЃИЕВ – НАЈИСТАКНАТ СПОРТИСТ ИНТЕРНАЦИОНАЛЕЦ ВО 2019 ГОДИНА