strumica denes logo

WONDER WOMAN – НЕВЕРОЈАТНАТА ЖЕНА ВОИН-најнова едиција во издание на Просветно дело

Автор:

Датум:

мај 28, 2019

Категории:

Реклама

Автор:

Датум:

мај 28, 2019

Категории:

Реклама

Во оваа едиција се насловите: „Неверојатната жена воин од Троја“; „Бркотница во музејот“; „Сирена од Рајскиот Остров“ и „Џиновска неволја“.

Главната хероина е амазонската жена воин, жената чудо, која е неверојатно вешта во сите боречки вештини, остро се спротивставува на сите препреки, брза е и пресметлива, има свој невидлив авион, победоносни ракавици и волшебно ласо кои прават чуда, а сѐ со цел да ги отстрани неволјите кои демнат на секој чекор.

Така, таа успешно се справува со Гепардина, злобна и непослушна мачка, кога сака да го украде црвениот скапоцен рубин, кој е неразделен дел од историјата на Индија. Акцијата и борбата меѓу нив две се интресни, зашто користат различна моќ на дејствување. Прочитајте како се справува жената чудо со Гепардина во приказната, забавна е и интересна.

Откријте ја и нејзината брзина да ја отстрани опасноста што ги демнеше туристите кои ги разгледуваа древниот град и урнатините на Троја. Нешто чудно се случуваше на самото место. А, што? Прочитајте сами!
Дознајте за грабежот во Музејот на современата уметност, каде што жената чудо веднаш полета со својот невидлив авион за да помогне. Како налета на злобниците кои се подготвуваат да украдат статуа од непроценлива вредност. Откријте кои се Гиганта, Гепардина и Отровната Ајви.

Уживањето на прекрасните плажи на Мајами нагло беше прекинато, а туристите се најдоа во неволја: суровата волшебничка Кирка, сите ги претвораше, еден по еден во морски чудовишта. Пронајдете ја и оваа содржина во еден од наведените четири наслови.

Читајте за овој неверојатен лик, кој веруваме дека ќе ви стане омилен: WONDER WOMAN!