Home

Perdormire
Празници

Столе Коцев го фати светиот крст во село Сачево!

Home

Православните христијани во Македонија денеска го слават празникот Богојавление – Водици. Во храмовите на Македонската Православна Црква се одржуваат литургии, а денеска традиционално се фрла крстот во македонските реки, езера и водни површини.

Годинава, најбрзиот во водите на Сачево беше Столе Коцев. Честитки и од тимот на Струмица Денес.