Perdormire
Празници

ИВАН ЦЕКОВ ГО ФАТИ СВЕТИОТ КРСТ ВО НОВО СЕЛО!

Православните христијани во Македонија денеска го слават празникот Богојавление – Водици. Во храмовите на Македонската Православна Црква се одржуваат литургии, а денеска традиционално се фрла крстот во македонските реки, езера и водни површини.

Годинава, најбрзиот во водите на Ново Село беше Иван Цеков.