Perdormire
Празници

ДИМИТАР ПАНДЕВ ГО ФАТИ СВЕТИОТ КРСТ ВО ДРВОШ!

Православните христијани во Македонија денеска го слават празникот Богојавление – Водици. Во храмовите на Македонската Православна Црква се одржуваат литургии, а денеска традиционално се потопува крстот во македонските реки, езера и водни површини.

Годинава, најбрзиот во водите на Дрвош беше Димитар Пандев.