Home

Perdormire
Празници

ДАНИЕЛ ДЕЛЕВ ГО ФАТИ СВЕТИОТ КРСТ ВО СВИДОВИЦА!

Home

Православните христијани во Македонија денеска го слават празникот Богојавление – Водици. Во храмовите на Македонската Православна Црква се одржуваат литургии, а денеска традиционално се фрла крстот во македонските реки, езера и водни површини.

Годинава, најбрзиот во водите на Свидовица беше Даниел Делев.