Perdormire
Празници

ЧОВЕКОТ КОЈ ВЕРУВА ВО ГОСПОДА ИСУСА ХРИСТА ЈА ЗНАЕ ГРАНИЦАТА ПОМЕЃУ ДОБРОТО И ЗЛОТО!

Кога во човекот започнува да се губи верата, заедно со тоа започнува да се губи и чувството за разликување на доброто од злото. Верата го држи човекот буден за сѐ што е Божјо и внимателен за сѐ што е ѓаволско. Човек кој безрезервно верува во Господа Исуса Христа, ја знае границата помеѓу доброто и злото, и никогаш не го меша, доброто со злото. Маловерието ги поминува границите помеѓу доброто и злото, а неверието ги уништува тие граници.

  • Big-Baner.jpg
  • 300x250.png
  • BANER-19_06.gif