strumica denes logo

АЛЕКСАНДАР НИКОЛОВ ГО ФАТИ СВЕТИОТ КРСТ ВО МОКРИЕВО!

Автор:

Датум:

јануари 19, 2020

Категории:

Празници

Автор:

Датум:

јануари 19, 2020

Категории:

Празници

Православните христијани во Македонија денеска го слават празникот Богојавление – Водици. Во храмовите на Македонската Православна Црква се одржуваат литургии, а денеска традиционално се фрла крстот во македонските реки, езера и водни површини.

Годинава, најбрзиот во водите на Мокриево беше Александар Николов. Честитки!