Home

Perdormire
Политика

ЗОРАН ЗАЕВ, ЕЛИ ПАНОВА, КОСТА КОСТАДИНОВ, ЈАДРАНКА ПОЦКОВА И ДАЈАНЧО ЕФТИМОВ СЕ НОВИТЕ ПРАТЕНИЦИ ОД СТРУМИЧКО ВО МАКЕДОНСКОТО СОБРАНИЕ!

Home

ДИК по 22 часа од затворањето на гласачките места , одржи јавна седница на која беа соопштени првичните неофицијални резултати од изборите.

Претседателот на ДИК , рече дека коалицијата

Можеме освоила 327 329 , ВМРО ДПМНЕ 315 344. Во пратеници, ВМРО-ДПМНЕ освоиле 44 пратеници, СДСМ 46 пратеници.

Зоран Заев,

Ели Панова,

Коста Костадинов,

Јадранка Поцкова и

Дајанчо Ефтимов се имињата од струмичко кои ќе бидат во состав во новото Собрание на Република Македонија!