Николовски: СДСМ ќе има уште една сигурна победа!

октомври 17, 2021

Денеска имаше мирен, достоинствен изборен процес, заклучи генералниот секретар на СДСМ, Љупчо Николовски. Тој им честитаме на институциите за, како што вели, спроведените мирни и фер демократски избори, додавајќи кампањата завршила со мирен изборен ден.

-Бевме сведоци на проблемите со апаратите за отпечаток од прст, но тоа беше барање на ВМРО-ДПМНЕ за да го гласаат Изборниот законик и ние како демократска партија тоа го прифативме за резултатите да бидат кредибилни и никој да не ги оспорува, рече Николовски.

Според него првичните трендови говорат дека СДСМ и коалицијата ќе забележат уште една сигурна победа.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

НАЈНОВИ ВЕСТИ