Home

Perdormire
Политика

ГОЛЕМА РЕФЕРЕНДУМСКА ИЗЛЕЗЕНОСТ ДО 13:00 ЧАСОТ: ГЛАСАЛЕ 446.438 ГРАЃАНИ!

Home

На прес-конференцијата во 13 часот Државната изборна комисија ја објави излезноста на избирачките места до 13 часот која е 24,61 проценти.

Досега своето право на глас го оствариле 446.438 граѓани кои гласале на предвремените парламентарни избори, а податоците се однесуваат за 3,371 избирачки места.

По изборни единици податоците до 11 часот се следни:

ИЕ 1 – излезност од 27,23 проценти

Најголема излезност има во Македонски Брод 35,04 проценти, општина Аеродром 30,15 и Кисела Вода 29,24 пропценти, додека најниска излезност има во Студеничани од 15,19 проценти

ИЕ 2 – излезност од 22,08 %

општина Ѓорче Петров најголема излезност со 29,01 проценти, додека најниска излезност има во Липково од 15,66 проценти

ИЕ 3 – излезност 29,57 %

општините Крива Паланка 43,31 %, над 20 проценти е речиси со сите останати општини во рамки на оваа изборна единица.

ИЕ 4 – излезност од 28,18 %

општина Новаци најголема излезност со 42,4 проценти. Неготино, Демир Капија, Гевгелија, Кавадарци и Прилеп имаат излезност од над 30 проценти

ИЕ 5 – излезност од 23,69 %

општина Крушево најголема излезност со 37,84 проценти, додека најниска излезност има во Центар Жупа од 5,59 проценти

ИЕ 6 – излезност од 16,34 %

општина Тетово најголема излезност со 20,18 проценти.