Home

Perdormire
Василево

Мите Атанасов го фати крстот во Василево!

Home

Православните христијани во Македонија денеска го слават празникот Богојавление – Водици. Во храмовите на Македонската Православна Црква се одржуваат литургии, а денеска традиционално се фрла крстот во македонските реки, езера и водни површини.

Годинава, најбрзиот во водите на Василево беше Мите Атанасов. Доби голем број честитки од присутните како и од општина Василево. Во продолжение, кратко видео: