Perdormire
Струмица

ЗОРАН ЗАЕВ ЗА БОЖИЌ ВО ВОДОЧКИОТ МАНАСТИР „СВЕТИ ЛЕОНТИЈ“

Home

Зоран Заев, Претседател на СДСМ:

Секој од нас лично ја има можноста да го послуша гласот на совеста. Секој може да се надрасне себеси и уште поопределено да дејствува за доброто на заедницата, за доброто на децата и родителите, за семејството, за себе и секако за доброто на нашата земја во којашто живееме, работиме, твориме, учиме.

Христовото раѓање потсетува на одговорноста пред којашто сме исправени, да стоиме искрено и храбро на страната на вистината, правдата, мирот и љубовта.

Затоа, на Божик секој нека го почувствува огнот на светлината и топлината, што водат кон радоста и солидарноста.

Христос се роди!