ЖИВОТНАТА СРЕДИНА Е ЗАЕДНИЧКА ОДГОВОРНОСТ: ЗАСАДЕНИ ДРВЦА ВО УЧИЛИШНАТА ЕКОНОМИЈА НА СОУУД „ДИМИТАР ВЛАХОВ“ – СТРУМИЦА!

април 2, 2022

СОУУД „ДИМИТАР ВЛАХОВ“ – СТРУМИЦА:

🌳 ЖИВОТНАТА СРЕДИНА Е ЗАЕДНИЧКА ОДГОВОРНОСТ

🌿 Заедно со претставници од земјоделската задруга ЗЗ Пчелин Рај – Струмица и #МАЗЗ – Македонска асоцијација на земјоделски задруги, денес Учествувавме во еко акција на засадување дрвца во Училишната Економија на СОУУД ” Димитар Влахов”- Струмица

♻️ Акциите се одвиваат во рамки на проект имплементиран од страна на “CARE International” а финансиски поддржан од Државната канцеларија на покрајна Северна Рајна Вестфалија и истите имаат за цел да поттикнат на општествена одговорност во заедницата и проактивност кон решавање на проблемот со глобалното затоплување.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: