strumica denes logo

ЖЕНИТЕ ОД ВМРО-ДПМНЕ СТРУМИЦА ВО ГРАДСКИОТ ПАРК ПОСАДИЈА ДРВО ВО ЧЕСТ НА БОРИС ТРАЈКОВСКИ КОЕ ПРЕТСТАВУВА СИМБОЛ НА ЖИВОТОТ И БЕСМРТНОСТА!

Автор:

Датум:

февруари 26, 2023

Автор:

Датум:

февруари 26, 2023

Унија на Жени на ВМРО-ДПМНЕ Струмица:

Денеска навршија 19 години од трагичното загинување на Претседателот Борис Трајковски!

Во Градскиот парк, во близина на неговиот споменик, Унијата на жени засади дрво.

Овој чин Унијата го прави традиционално секоја година. Дрвото е симбол на животот и симбол на бесмртноста.
Претседателот Борис Трајковски веруваше во Македонија!

Идеите, активизмот, чесноста и човечноста на Борис Трајковски ВМРО-ДПМНЕ ги има како завет за тоа како треба да се работи за Македонија.

Слава му!