За вулгарни пораки на Фејсбук во затвор – сексуално вознемирување е кривично дело!

октомври 16, 2023

Испраќање перверзни пораки на Фејсбук или други социјални мрежи, недолични коментари, непристојни понуди или фотографии, отсега се кривично дело и во Македонија и за нив ќе се оди во затвор.

Сексуалното вознемирување, но и новото дело ,, демнење” (Eng – stalking) ќе може да го гонат обвинителите.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: