Во ООУ „Маршал Тито“ од Струмица се одржа програма за гостите од збратименото училиште од Турција

октомври 16, 2018

Во духот на традицијата и обичаите, а со цел да има соживот во општеството, денес во основното општинско училишта „Маршал Тито“-Струмица беше организирана пригодна програма за пречек на гостите од збратименото училиште Алпарслан од Изник – Турција. Воедно се одбележа и Светскиот ден на храната преку подготовка и дегустација на традиционални специјалитети од страна на вработените, родителите и учениците од македонска и турска националност. Гостите од Турција и претставници на училиштето имаа средба и со градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: