strumica denes logo

(ВИДЕО) ВЛАДИКАТА ЈАКОВ: Која е смислата на постоењето на овој свет ако нема место за Христос веќе? Не можеме да ги прифатиме вашите полувистини кои вие ги нарекувате вистини!

Автор:

Датум:

јули 2, 2023

Автор:

Датум:

јули 2, 2023

„Која му е смислата на постоењето на овој свет ако нема место за Христос веќе? Затоа нема компромис за нас. Не можеме да ги прифатиме вашите полувистини кои што вие ги нарекувате вистини. Една е Вистината, а тоа е Христос. Сѐ додека дишеме, се додека мрдаме тоа ќе го исповедаме!“- рече Епископот Јаков во дел од својата беседа во храмот на Свети Леонтиј во Водоча.

КЛИКНИ НА ЛИНКОТ ЗА ВИДЕО: https://www.facebook.com/tiveriopol.mk/videos/620824120011998