strumica denes logo

(ВИДЕО) СВЕТИОТ КРСТ ОВАА ГОДИНА ВО СТРУМИЦА ГО ФАТИЈА ДВАЈЦА СТРУМИЧАНИ – ИЛЕ НЕДЕЛКОВ И БОЖИНОВ АТАНАС!

Автор:

Датум:

јануари 19, 2019

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

јануари 19, 2019

Категории:

Струмица

Православните христијани во Македонија денеска го слават празникот Богојавление – Водици. Во храмовите на Македонската Православна Црква се одржуваат литургии, а денеска традиционално се фрла крстот во македонските реки, езера и водни површини.

Оваа година во Струмица Отец Мите фрли два крста во водите на „Аквариус“. Најпрвин беше фрлен еден, но откако пријавените не можеа да го најдат беше фрлен и втор. Вториот крст го фати Божинов Атанас, а останатите не се согласија со тоа па продолжија да го бараат првиот крст. По кратко време беше пронајден и првиот од Иле Неделков. Честитки!

https://www.facebook.com/strumicadenes/videos/342968589635520/?t=1