Home

Perdormire
Струмица

(ВИДЕО) КОСТА ЈАНЕВСКИ: ПРЕЗЕДОВМЕ ПОВЕЌЕ МЕРКИ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА КВАЛИТЕТОТ НА АМБИЕНТАЛНИОТ ВОЗДУХ ВО СТРУМИЦА!

Home

Градоначалникот Коста Јаневски  одржа прес конференција на која што ги презентираше мерките за подобрување на квалитетот на амбиенталниот воздух за преземање мерки согласно општинските надлежности и можности. Исто така, тој упати апел до граѓаните и тие активно да се вклучат во подобрувањето на квалитетот на амбиенталниот воздух, а тоа значи во грејните тела во домаќинствата да не се ставаат било какви материи кои го згадуваат воздухот, како што тоа беше случај минатата година.

Општина Струмица

Како Општина на која што здравјето на граѓаните и е приоритет, презедовме повеќе мерки за подобрување на квалитетот на амбиенталниот воздух.

Posted by Коста Јаневски on Tuesday, 5 November 2019