strumica denes logo

(ВИДЕО) ИГОР ЏАМБАЗОВ ИЗМИСЛИ ПЕСНА ЗА СТРУМИЧКИТЕ СЕЛА – „ТАТЕ Е ОД ПРОСЕНИКОВО, МАМА Е ОД ЕДЕРНИКОВО, БАБА Е ОД ГРАДСКО БАЛДОВЦИ, ДРУГАТА БАБА ОД РАБОРЦИ“

Автор:

Датум:

јули 9, 2019

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

јули 9, 2019

Категории:

Струмица

Легендарниот Игор Џамбазов измисли песна за струмичките села на настапот во „Аквариус“. Во песната се пее дека целата негова фамилија и роднини биле од околните села, па дури и неговата „срцка“ била од село, како и неговите миленици, па дури и премиерот! А, само тој бил роден во Струмица. Во продолжение слушнете ја: