УТРЕ ВО 12:00 ЧАСОТ ПРОТЕСТ ВО СТРУМИЦА ПРЕД ОПШТИНАТА: УЧЕБНИЦИ И НАСТАВА МОРА ДА ИМА!

мај 14, 2021

УЧЕБНИЦИ И НАСТАВА МОРА ДА ИМА:

#ПРОТЕСТ #СТРУМИЦА

Збирно место Мал Парк!

‼️Протестот ќе се одржи во сабота 1️⃣5️⃣.0️⃣5️⃣.2️⃣0️⃣2️⃣1️⃣г во 1️⃣2️⃣ч пред Општина Струмица .

Да излеземе ПРОТИВ:

↪ Укинување на печатените учебници,

↪ Термините родител 1, родител 2, наместо ТАТКО и МАЈКА.

↪ Укинување на историјата како предмет

↪ Намалувањето часови по македонски јазик

↪ Намалување на часови по англиски јазик

↪ Воведување сексуално обраЗование

↪ ДРСКОСТА и АРОГАНЦИЈАТА на министерката !

ДА ИЗЛЕЗЕМЕ СИТЕ ЗАЕДНО И ДА ДОКАЖЕМЕ ДЕКА КАКО РОДИТЕЛИ НА НАШИТЕ ДЕЦА МОЖЕМЕ МНОГУ!

‼️‼️‼️‼️‼️‼️

СТРОГО ПОЧИТУВАЊЕ НА МЕРКИТЕ И ПРЕПОРАКИТЕ ЗА ЗАШТИТА ОД КОВИД-19 И ЗАДОЛЖИТЕЛНО НОСЕЊЕ ЗАШТИТНА МАСКА!😷

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: