strumica denes logo

УМС ВМРО-ДПМНЕ ВО САБОТА ЌЕ МАРШИРА ДО МЕСТОТО КАДЕ СЕ УБИЕНИ ПЕТТЕ СТРУМИЧКИ СТУДЕНТИ!

Автор:

Датум:

август 10, 2023

Автор:

Датум:

август 10, 2023

УМС ВМРО-ДПМНЕ
ПЛАНИНАРСКИ МАРШ
САБОТА 12 Август
СОБИРНО МЕСТО: БАНСКО 10:00 ЧАСОТ.

Патеката од Орманли до Ќучук чешма – местото на погубувањето на Петте струмички студенти да ја искачиме во спомен на нивната маченичка смрт. На местото на кое требаше да заврши приказната да земеме завет. На олтарот на младешката храброст да ветиме дека секогаш ќе стоиме горди под знамето на независна, слободна, демократска и вечна МАКЕДОНИЈА.

Организатор на настанот е УМС ВМРО-ДПМНЕ Струмица!