Perdormire
Струмица

Училиштата, градинките и универзитетите се затвараат во следниве две недели во Македонија!

Комисијата за заразни болести предлага во наредниве 14 дена да се затворат градиниките, училиштата и факултетите.

Во истовреме препорачуваат да се забранат сите масовни собири на отворено и затворено , сите културни настани на ниво на државата и спортски натпревари, а повозрасните лица да избегнуваат јавен превоз.