strumica denes logo

УЧЕНИЦИ ОД СТРУМИЦА УЧЕСТВУВАА НА ИНТЕРАКТИВНИОТ СЕМИНАР „РОБОТИКА И ДИГИТАЛНИ ВЕШТИНИ 2018“

Автор:

Датум:

мај 29, 2018

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

мај 29, 2018

Категории:

Струмица

Повеќе од 250 ученици од Струмица и Делчево денеска учествуваа на интерактивниот семинар „Роботика и дигитални вештини 2018“ организиран по иницијатива на д-р Милен Врабевски и Фондација Бугарска памет. Тие се запознаа со хуманоидниот робот од Бугарија – НАО, а претставија и свои автономни роботи. Учениците добија низа знаења за дигиталниот свет, криптовалутите и 3Д принтерите.