Home

Perdormire
Струмица

ТППЕ-СТРУМИЦА ОДБЕЛЕЖА 30 ГОДИНИ НЕПРЕКИНАТА РАБОТА, НАГРАДЕНИ БЕА И НЕКОЛКУ ПОЖАРНИКАРИ!

Home

Денес, 20.05.2019 година, во кругот на ТППЕ Струмица беше одбележан денот на пожарникарството. Беа доделени плакети по повод 30 години непрекината работа во ТППЕ Струмица и наградени неколку пожарникари. Беше изведена показна вежба , спасување на жртва од автомобил при сообраќајна несреќа, во која беа користени новите хидраулични алатки кои се доделени од страна на ДЗС ( Дирекција за заштита и спасување).