strumica denes logo

ТИВЕРИОПОЛ.МК: Високи функционери на Владата гордо чекорат зад транспаренти со експлицитен говор на омраза изедначувајќи го христијанството со фашизам!

Автор:

Датум:

јуни 25, 2023

Автор:

Датум:

јуни 25, 2023

ТИВЕРИОПОЛ.МК:

За овој несреќен транспарент од невладините сатанистички организации никогаш и не очекувавме извинување (фотографија 1 од Осмомартовскиот марш) Но, очекувавме барем оградување или осуда на тој говор на омраза од владините. И се до сега ниту го чувме ниту го видовме. Напротив, ги гледаме како се гушкаат и фотографираат заедно и исплаќаат народни пари со кои се организираат “културни” настани за исмевање и подбив со најсветите чувства на овој народ изедначувајќи го христијанството со фашизам.

После вчерашната парада на срамот веќе и тоа не го очекуваме.

Високи функционери на Владата гордо чекорат зад транспаренти со експлицитен говор на омраза испраќајќи му порака на општеството за нови “европски” вредности во кој планираат да го оковаат севкупниот наш живот.