Home

Perdormire
Струмица

ТАА Е НАШИОТ ДАР, НАШАТА ЗАШТИТНИЧКА И ЕДИНСТВЕНА НАДЕЖ – ДЕНЕСКА СТРУМИЦА ГО ПРАЗНУВА ДЕНОТ НА ИКОНАТА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА БРЗОПОСЛУШНИЧКА!

Home

Секој дар што од Бог го добиваме, го добиваме од Неа и преку Неа, и поради Нејзините молитви, бидејќи самите со ништо не сме го заслужиле.

Таа е нашата Заштитничка.
Таа е наша врата во Царството Небесно, и кон сѐ што е добро. Таа е единствената наша надеж.

Викарен Епископ Јаков Стобиски