strumica denes logo

СТРУМИЧКИТЕ СРЕДНОШКОЛЦИ ДЕНЕСКА ПОЛАГААТ ДРЖАВНА МАТУРА ПО АНГЛИСКИ ЈАЗИК-СО СРЕЌА НА СИТЕ!

Автор:

Датум:

јуни 1, 2019

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

јуни 1, 2019

Категории:

Струмица

Тестот по странски јазик (англиски, француски, германски или руски) денеска од 10 часот е првиот од трите екстерни испити од државната матура за учебната 2018/2019 година. За матурата годинава се пријавени вкупно 15 553 ученици, од кои 7 692 се од гимназиско образование, 7 604 од средното стручно и 257 од средното уметничко образование.Со среќа на сите!